26.9.10

Co se stalo se Zdeňkem Pohlreichem?

Tak jsem si včera před spaním pustila show Zdeňka Pohlreicha, toho pána z Prakulu a tý paní, co neznám, Na nože. A mám chuť na ty nože vyzvat tak akorát Zdendu. Proč? Tak pěkně od začátku.

TV Prima vysílala velmi divácky úspěšný pořad "Ano, šéfe." Mnoho lidí si ho oblíbilo, nejen podle vlastního příkladu bych řekla, že i těch lidí, kteří tu televizi zapínali právě jednou týdně a to na "Šéfa". Formát byl zajímavý, humorný a svižný, různá místa, různí lidé. Aktěři vyměnili trochu toho svého soukromí za skutečnou pomoc, Pohlreich skutečně uměl najít slabiny restaurací a navíc jim pořad dodával publicitu a většinou i dobré jméno. Podařilo se najet na právě vrcholící vlnu "Foodtainmentu"(copyright), tedy současné situace, kdy se tak trochu vracíme k tomu, co jsme pozapomněli, tak trochu je u nás každý znuděnec z kanceláře kulinárním snobem a gumetem a myslí si, že mořská sůl solí jinak, než normální.

Zdeněk Pohlreich je kuchař, part time pedagog a šoumen. V pořadu Ano, šéfe nám mohl vadit ten zbytečný tyjátr, každopádně ale šlo o vaření, Pohlreich byl svůj, vtipný a tak nějak jsme z toho všeho cítili, že to nakonec je slušný člověk.

Proč PROBOGA, sry, PROBOHA, vůbec vznikl ten paskvil, který jsem včera viděla? Znáte německou nebo i americkou Deutschland's/America's Next Topmodel? Tak si představte, že nasadíte Tyře Banks nebo Heidi Klum Pohlreichův ksicht a místo vyzáblých -náctek před něj postavíte profesionální nebo aspirující kuchaře. Až na to, že pan Pohlreich působí ještě o trochu nevěrohodněji, když je tak strašně zlý na soutěžící, a štáb je o trošku krvelačnější, když největší část pořadu věnují hysterickému řevu vyřazených. Marně hledáte náznak náhledu, humoru či šarmu. Ostatně i Pohlreich byl tak mimo, že si odmítl podat se soutěžícím ruku, když se k němu jeden nadšeně rozběhl. A to i ta drsná matriarcha Heidi to myslím udělala.

Takže si to shrňme: místo atraktivního pořadu (který, chápu, nemohl běžet věčně), tu máme "nové" Vyvolené. Zdeněk Pohlreich, místo aby využíval svého talentu, se pitvoří totálně pod svoji (alespoň jsem si myslela, že má) úroveň. Možná už nemá, nemůžu soudit, každopádně je to škoda.

Všem přeji s pořadem Na nože příjemnou zábavu, osobně si raději pustím znovu Ano, šéfe, a nechám se těšit, až zase potkám kuchaře z Botanicu, jak si v masně Lešetický přátelsky tyká s řezníkem, bere pytel kostí na vývar a jde si dozadu vybrat to nej maso. Protože tak to má být.

Žádné komentáře: